All Electric simulatiewoning
X

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul hieronder uw gegevens in en klik op 'aanmelden'. Indien u niet langer onze nieuwsbrief wilt ontvangen kunt u zich afmelden door uw e-mailadres in te vullen en te klikken op 'Afmelden'.Geslacht: Dhr.   Mw.
 Aanmelden    Afmelden

Soldeer- en werktafels
GFX/hero/006.2.jpg

357.000  All Electric simulatiewoning

Simulatiemodel van een all-electric zonnehuisje

In het kader van de energietransitie komt bij steeds meer woningen in Nederland de gasaansluiting te vervallen. Om woningen gasloos te maken is echter meer nodig dan simpelweg alle gastoestellen vervangen door elektrische apparaten. Om de problematiek die hierbij komt kijken inzichtelijk te maken, heeft Brink Techniek een ‘All-electric simulatiewoning’ ontwikkeld.

In deze simulatiewoning wordt de elektriciteit opgewekt door middel van zonnepanelen. De elektriciteit kan lokaal worden opgeslagen voor later gebruik. Bij pieken kan gebruik gemaakt worden van het externe elektriciteitsnetwerk. Door het schakelen van verschillende gebruikers kan de invloed hiervan op het energieverbruik worden gemeten. Intelligente elektronica zorgt voor het schakelen van diverse apparaten en kan indien noodzakelijk bepaalde functies gedwongen uitschakelen.

Tafelmodel All-electric simulatiewoning
In deze simulatiewoning wordt de elektriciteit opgewekt door middel van zonnepanelen. De elektriciteit kan lokaal worden opgeslagen voor later gebruik. Bij pieken kan gebruik gemaakt worden van het externe elektriciteitsnetwerk.
Door de compacte en robuuste opbouw leent het model zich uitstekend voor gebruik binnen een lesomgeving. Alle functionaliteiten kunnen zichtbaar worden gemaakt en metingen kunnen worden verricht, zonder dat er een grote opstelling noodzakelijk is.
Voorzien van:
 2 PV panelen op schuin dak
Gesimuleerde zonneboiler met watervat en gekoppelde vloerverwarming
Kleine warmtepomp
Diverse soorten elektrische verlichting (halogeen en LED)
Elektrische vloerverwarming.
Afmeting (lengte x breedte x hoogte) circa 700x600x900 mm.
Inclusief lessenaar met stuurcomputer (Raspberry Pi) met touchscreen. Hierop kunnen de diverse waardes worden afgelezen. Tevens is de lessenaar aan het internet te koppelen om de woning op afstand te kunnen uitlezen.
Het model kan gekoppeld worden met de set domotica 'Niko Home Control' zodat de woning ook vanuit het domoticasysteem aangestuurd kan worden en tevens d.m.v. de app op Smartphone/tablet kan worden bediend.

 

Bij het model komt lesmateriaal beschikbaar op VMBO en MBO niveau.

Deze werkplek wordt modulair aangeboden, waardoor de verschillende functionaliteiten gefaseerd aangeboden kunnen worden.

Door de compacte en robuuste opbouw leent het model zich uitstekend voor gebruik binnen een lesomgeving. Alle functionaliteiten kunnen zichtbaar worden gemaakt en metingen kunnen worden verricht, zonder dat er een grote opstelling noodzakelijk is.  

Binnen de afdeling PIE kan de simulatiewoning worden ingezet voor het keuzedeel ‘Duurzame energie’ en voor mbo-leerlingen biedt het model voldoende uitdaging binnen de vakrichtingen elektrotechniek, installatietechniek en besturingstechniek.

  Productfolder All-electric simulatiewoning
Artikelprijs zichtbaar nadat u bent ingelogd


Leliestraat 1A 8051 CX Hattem
Tel: 038 - 447 57 50
Fax: 038-447 57 59
E-mail: verkoop@brinktechniek.nl
©2022 Brink Techniek BV - Alle rechten voorbehouden - Admin