• Leliestraat 1A Hattem
  • verkoop@brinktechniek.nl
  • 038 - 447 57 50
  • Leliestraat 1A Hattem
  • verkoop@brinktechniek.nl
  • 038 - 447 57 50

Conveyor loop trainer plc

Productnr.: 351.011

Beschrijving

Conveyor loop trainer model. In diverse uitvoeringen te verkrijgen.


Het model Transportband is speciaal ontwikkeld voor het technisch onderwijs om leerlingen het functioneren van een transportbandsysteem met sorteerfunctie duidelijk te maken. De transportband is zeer degelijk uitgevoerd en kan op verschillende onderwijsniveaus worden ingezet bij de afdelingen Elektrotechniek en Werktuigbouwkunde. Dit model is bij uitstek geschikt voor het vak Mechatronica en voor Metalektro.


Model wordt compleet met bedieningspaneel, kabels, handleidingen en lesmateriaal geleverd.


Uit te voeren in diverse configuraties:

-Profibus Siemens

-Mitsubishi

-Omron

-FX3u

-met lessenaar

-RFID

-verstelbare sensoren

-Easy plc (PIE)

-en meer op aanvraag


Het model Conveyor trainer bestaat uit een aantal transportbanden die afzonderlijk aangestuurd kunnen worden. Bij het model hoort ook een lessenaar, waarin een PLC is aangebracht voor de aansturing. Het is ook mogelijk het model handmatig aan te sturen. Leerlingen kunnen dan door middel van het maken van logische verbindingen en het instellen van de tijdsvertragingen het model besturen. Op de band geplaatste blokjes worden herkend door het model en aan de hand van het programma wordt een bepaalde sortering uitgevoerd. Er wordt gekeken naar de hoogte van de blokjes alsmede naar de materiaalsoort (metaal of niet-metaal). Aan de hand hiervan kunnen de blokjes in de bovenbaan of in de onderbaan worden gebracht en in een bepaalde volgorde van de band worden uitgesorteerd. Een pneumatisch bediende lift vormt de schakel tussen de onderbaan en bovenbaan. Dit model is ontwikkeld door Brink Techniek BV in samenwerking met Vanderlande Industries BV. Door deze samenwerking is een model ontstaan dat een realistische weergave is van een groot transportbandsysteem. Bij dit model is in het kader van het project ‘ Mechatronica’ lesmateriaal ontwikkeld.


Lesmateriaal is digitaal verkrijgbaar, zie document voorbeeld


Technische beschrijving transporband


De transportband bestaat uit 11 losse conveyor units. De conveyors zijn opgebouwd uit geanodiseerd aluminium. De ingebouwde motoren drijven door middel van poelies de transportbanden aan. De pneumatisch bediende lift (luffing) vormt de schakel tussen de onderen de bovenbaan. Om veiligheidsredenen is over de lift een transparante kap geplaatst. In het model vindt op verschillende plaatsen de hoogtedetectie plaats, evenals de metaal/niet-metaal detectie door middel van inductieve sensoren. Doordat de aanwezigheid van een blokje wordt geregistreerd, zal een band pas starten als er ook daadwerkelijk een blokje nadert. Technische beschrijving lessenaar Op de lessenaar is het sorteerdeel van de band grafisch weergegeven. Verder zijn op de lessenaar geplaatst: • 3 AND poorten • 2 invertors • 5 vertraagd afvallende timers (regelbaar door middel van potmeter) • 1 vertraagd opkomende timer (regelbaar door middel van potmeter) De verbindingen tussen de onderdelen van de sorteerband, de logische poorten en de timers kunnen worden gemaakt door middel van de bijgeleverd meetsnoeren. Op de lessenaar zit verder een schakelaar voor het instellen van de sortering. Er kan gesorteerd worden op: • laag/metaal • hoog/metaal • laag/niet-metaal • hoog/niet-metaal De PLC is ingebouwd in de lessenaar. Er is keuze uit verschillende fabricaten PLC, waaronder Allen-Bradley en Mitsubishi. De PLC is reeds voorzien van de basisprograxsmering. Om zelf programmeringen te kunnen maken, dient de optionele programmeersoftware te worden aangeschaft. Voor verbinding met het model zijn op de lessenaar een 25-polige en een 37-polige sub-d connector aangebracht.