• Leliestraat 1A Hattem
  • verkoop@brinktechniek.nl
  • 038 - 447 57 50
  • Leliestraat 1A Hattem
  • verkoop@brinktechniek.nl
  • 038 - 447 57 50

EC6B 1000 Watt Hydrogen fuelcell experiment

Productnr.: 350.6008

Beschrijving

EC6B 1000 Watt Hydrogen fuelcell experiment


De PEM-brandstofceleenheid, "EC5B", is ontworpen om de studenten in staat te stellen de brandstofceltechnologie te begrijpen, in het bijzonder die van een brandstofcel met protonen uitwisselingsmembraan (PEM). Het laat ook toe om verschillende fundamentele parameters van een brandstofcel van het PEM-type te berekenen, zoals vermogensdichtheid, polarisatiecurven, efficiëntie, enz., en de variatie van sommige van deze parameters in functie van het verbruik van reagentia en het ontwikkelde vermogen.

Het membraan vergemakkelijkt de waterstofstroom, waardoor de elektronen worden vrijgelaten. Er zijn afzonderlijke platen die elektriciteit geleiden, waardoor elektronen tussen elk paar cellen kunnen stromen.

Cellen zijn zelfbevochtigend en vereisen geen enkele vorm van externe bevochtiging.

De stack heeft een geïntegreerde ventilator die in staat is om de benodigde lucht te leveren voor een goede werking en om een ​​geschikte temperatuur te behouden.

Waterstofopslag is een van de essentiële punten voor de waterstofeconomie. Daarvoor wordt een cilinder metaalhydride (2000 NL) meegeleverd. Dankzij de opname van de waterstof binnenin wordt waterstof op een veilige en gecertificeerde manier opgeslagen. Aangezien de uitlaatdruk van de metaalhydridecilinder 15 – 20 bar is, bevat de "EC6B"-eenheid ook twee drukregelaars: een ervan is voorbereid om in de H2-cilinder te worden geïnstalleerd om de uitlaatdruk te regelen, de andere is geplaatst bij de uitlaat van de metaalhydridecilinder om de inlaatdruk naar de stapel te regelen.

Daarnaast bevat de unit twee magneetventielen. Een ervan bevindt zich voor de schoorsteen en regelt de waterstofinlaat, en wanneer de unit is uitgeschakeld, wordt de klep gesloten om mogelijke waterstoflekkage te voorkomen. Deze klep wordt automatisch gesloten wanneer de temperatuur van de schoorsteen hoger wordt dan 65 °C. De andere klep, geplaatst bij de schoorsteenuitlaat, zuivert het overtollige water en waterstof naar buiten voor een goede werking.

De unit heeft ook een lastregelsysteem. Het maakt de studie van de opgewekte elektrische energie mogelijk, de weergave van de karakteristieke bedrijfscurven en hun vergelijking met de theoretische curven.

Het hele elektrische circuit van de stapel is beveiligd door een kortsluiteenheid in geval van overstroom (30 A) en laagspanningsuitschakeling (36 V).

Bij een van deze problemen wordt de waterstof inlaatmagneetklep automatisch gesloten.

De aansluitingen en slangen van de unit zijn gemaakt van materialen die geschikt zijn voor gebruik met H2.

Het bevat een waterstoflekdetector met een detectiebereik van 0 tot 2% Vol. en van 0 tot 100% L.E.L. (Onderste explosiegrens) respectievelijk