• Leliestraat 1A Hattem
  • verkoop@brinktechniek.nl
  • 038 - 447 57 50
  • Leliestraat 1A Hattem
  • verkoop@brinktechniek.nl
  • 038 - 447 57 50

Heliocentris Hydrofill Pro

Productnr.: 350.6010

€ 1.299,00
excl. btw, excl. levering
Productgegevensblad

Beschrijving

HYDROFILL PRO is een "waterstof op aanvraag" desktop-tankstation dat is ontworpen voor het eenvoudig en automatisch bijvullen van HYDROSTIK PRO-metaalhydridepatronen (niet inbegrepen). Voeg zuiver water toe en sluit aan op het AC-net, DC-oplossingen voor zonne- of windenergie voor een volledig zelfvoorzienend, hernieuwbaar waterstofsysteem. HYDROFILL PRO is compatibel met apparaten met brandstofcellen van meer dan 2 W en tot 30 W en is met name geschikt voor scholen, laboratoria en technische leerfaciliteiten.


Waterstofpatronen die kunnen worden gebruikt om wetenschappelijke kits aan te drijven die een reeks hernieuwbare energiesystemen verkennen? Volledig zelfvoorzienende brandstofcelexperimenten zonder dat u hoeft te investeren in waterstofbussen of dure navullingen hoeft te betalen? Hydrofill is de ideale aanvulling op elk wetenschappelijk klaslokaal.

De kern van de technologie is de metaalhydride- innovatie. We realiseerden ons dat gecomprimeerde of vloeibare waterstof gewoon niet de veelzijdigheid heeft van waterstof in vaste toestand bij de lage niveaus die vereist zijn voor wetenschappelijke demonstraties (of trouwens voor het opladen van draagbare elektronica). Bovendien is het extreem veilig - zelfs goedgekeurd door de IATA voor vliegtuigreizen.

Maar dat was niet genoeg. Waterstof is moeilijk te verkrijgen en duur om te vervangen als het op is. Wat is de oplossing? Water. Of beter gezegd, een systeem dat gedestilleerd water elektrolyseert om waterstof te genereren wanneer je het nodig hebt. Dus de Hydrofill was geboren.

Toen we eenmaal het concept hadden lagen de toepassingen voor het onderwijs voor de hand. De brandstofcelkits zouden duidelijk enorm worden verbeterd en hun levensduur zou worden verlengd door de toevoeging van on-demand waterstofproductie. Dan zijn er de kits die verschillende soorten alternatieve energie onderzoeken, met Hydrofill kan plotseling al die hernieuwbare energie worden opgeslagen in een even hernieuwbare opslag van waterstof. De enorme voordelen van een geïntegreerd smart grid dat gebruik maakt van alternatieve bronnen zijn zoveel gemakkelijker te illustreren met een kant-en-klare voorraad van het essentiële energieopslagmedium.

Maar het voordeel van Hydrofill is vooral de autonomie die het geeft aan docenten. Een vitaal element van talloze scheikundige experimenten is nu zo eenvoudig te genereren, terwijl het ook een chemisch basisprincipe demonstreert in het proces van waterelektrolyse.


HYDROFILL PRO is een "waterstof op aanvraag" desktop-tankstation dat is ontworpen voor het eenvoudig en automatisch bijvullen van HYDROSTIK PRO-metaalhydridepatronen