• Leliestraat 1A Hattem
  • verkoop@brinktechniek.nl
  • 038 - 447 57 50
  • Leliestraat 1A Hattem
  • verkoop@brinktechniek.nl
  • 038 - 447 57 50

Heliocentris waterstof patroon

Productnr.: 350.6011

Beschrijving

HYDROSTIK PRO is een handige waterstofopslagoplossing om uw apparaten op waterstof van brandstof te voorzien. Houd de nieuwste waterstofopslagtechnologie in de palm van je hand. In plaats van waterstofgas te comprimeren, bindt de veilige en betrouwbare HYDROSTIK PRO waterstof met een metaallegering om een ​​vaste metaalhydride te vormen.

Je hebt een waterstofbron zoals de Hydrofill Pro nodig om de meegeleverde Hydrostik Pro cartridge met waterstof op te laden.


HYDROSTIK PRO-cartridge is ontworpen met een behuizing van aluminiumlegering en een AB2-legering voor waterstofabsorptie.
Na activering is de AB2-legering in staat waterstof te absorberen, uit te zetten en warmte af te geven tot verzadiging. De interne druk van de volledig opgeladen cartridge blijft op 30Bar (435PSI) bij omgevingstemperaturen van 20˚C - 25˚C en het gewicht is ongeveer 0,9 gram hoger. Zodra de cartridgeklep is geopend en de druk is verlaagd, komt er continu waterstof vrij uit de legering die warmte absorbeert. Als de warmteabsorptiesnelheid afneemt, neemt ook de waterstofafgiftesnelheid af. De materialen van de cartridgebehuizing zijn gemaakt van een aluminiumlegering met uitstekende warmtegeleidingseigenschappen die de warmtegeleiding van de legering tijdens gasabsorptie- en afgifteprocessen kan vergemakkelijken. De gasabsorptie-efficiëntie van de legering kan aanzienlijk worden beïnvloed door oxidatie als gevolg van vochtigheid; dus droog waterstofgas met een zuiverheid van maar liefst 99.

Draagbare waterstof

Sommige technologieën spreken van nature tot de verbeelding. De high-end auto-industrie, liefdadigheidsinstellingen zonder winstoogmerk, verkenning van de ruimte - al deze sectoren zijn op heel verschillende manieren dynamisch en opwindend, en roepen het soort associaties en beelden op dat professionele marketeers in meer alledaagse industrieën hebben jaar te cultiveren. Hernieuwbare technologie is zo'n sector. Het is niet moeilijk om mensen enthousiast te maken voor waterstof als een schone, efficiënte technologie die auto's, bussen, vliegtuigen, energiecentrales en zelfs ruimteraketten kan aandrijven.

Dat is natuurlijk geweldig voor ons en alle grote producenten van waterstoftechnologie. Maar hoewel we het voorrecht hebben samen te werken met toonaangevende innovators die echt indrukwekkende machines maken, is het soms de moeite waard om de kleinere innovaties te onthouden, degene die er nu zijn en een tastbaar verschil maken in de manier waarop mensen leven.

Draagbare energie is het perfecte voorbeeld. Het doel is om energiebronnen met een langere levensduur te creëren door middel van productieprocessen die nauwelijks een fractie van de uitstoot van broeikasgassen van de traditionele lithiumbatterijen produceren. Waterstofpatronen kunnen veel langer worden bewaard zonder merkbare prestatievermindering, ze zijn veiliger omdat de waterstof in vaste toestand in de behuizing kan worden opgeslagen en ze kunnen snel en gemakkelijk worden bijgevuld.

Kampeertochten met consumentenelektronica? Een volledige toeslag voor smartphones en tablets voor zakenreizigers die gewend zijn aan lange reizen zonder toegang tot het elektriciteitsnet? Tankstations om waterstofcartridges bij te vullen die alleen gedestilleerd water nodig hebben om waterstof te maken door middel van elektrolyse? Welnu, al deze technologie bestaat al en elk jaar brengt nieuwe ontwikkelingen met zich mee: langere perioden tussen opladen, kleinere cellen die gemakkelijker op te bergen zijn, krachtigere Hydropaks die productiviteitsapparaten kunnen aansturen.

Een enkele Hydrostick-cartridge kan tien uur stroom leveren bij een continu verbruik van 1 W en kan tot 100 keer worden opgeladen. In combinatie met een waterstoftankstation zijn Hydrostiks dus het equivalent van 1000 wegwerp AA-batterijen. Gebruikte Hydrostiks kunnen worden ingewisseld voor volle cartridges of worden bijgevuld met Horizon's Hydrofill, een on-demand tankstation dat waterstof produceert uit gedestilleerd water.

Horizon werkt al samen met een aantal toonaangevende merken op het gebied van draagbare stroom. Een samenwerking met Boc Industrial Gases resulteerde in de Hymera DC – een stand-alone unit die automatisch de batterijen bewaakt en oplaadt. De Hymera wordt gebruikt voor beveiligingscamera's, geëlektrificeerde afrasteringen en noodstroom voor IT- en communicatiesystemen. Horizon werkt samen met Air Liquide aan een reeks draagbare stroomproducten die worden verspreid als intern promotiemiddel. Vervolgens bouwt de Brunton-waterstofreactor voort op Horizon's Minipak om een ​​draagbaar oplaadsysteem te bieden voor verschillende elektrische apparaten zoals smartphones, tablets, gps-apparaten, camera's, mp3-spelers en zaklampen.

Soms zijn het de kleine veranderingen die echt een verschuiving in bewustzijn veroorzaken. Wanneer waterstof een levensvatbaar alternatief wordt voor al die kleine, dagelijkse activiteiten, dan lijken die auto's, bussen, vliegtuigen en raketten ineens de natuurlijke volgende stap in plaats van een verre toekomst.