• Leliestraat 1A Hattem
  • verkoop@brinktechniek.nl
  • 038 - 447 57 50
  • Leliestraat 1A Hattem
  • verkoop@brinktechniek.nl
  • 038 - 447 57 50

Peltier Seebeck onderzoek opstelling met voeding

Productnr.: 999.kamp1

Beschrijving

Peltier Seebeck THERMO-ELECTRIC 400 watt student experiment opstelling gemonteerd op aluminium profiel. Incl labo voeding CE gemarkeerd.

Incl. handleiding


Omschrijving: -Heavy duty (tec) Peltier elementen , 400 watt max vermogen!! opname. -29 tot +120 C (ivm o-ringen). Gemonteerd tussen twee aluminium labyrint vloeistofwisselaars.

-Bijbehorende zware conventionele laboratorium DC voeding variabel U en I. gezekerd tegen schade door kortsluiting en overbelasting en tevens zijn de in- en uitgangsspanning gezekerd.

-Koude zijde, waterflow aansluiting met snelkoppeling. Debietmeter hardglas en conventionele thermometer.

-Warme zijde, waterflow aansluiting met snelkoppeling. Debietmeter hardglas en conventionele thermometer.

-Voor zowel Peltier effect (elektrisch naar thermisch) als Seebeck (thermisch naar elektrisch vermogen). output U en I meten

-Slangenset, snoerenset en diversen.

-Gemonteerd op degelijk aluminium plateau.

-In verschillende uitvoeringen te leveren (1 element of 4 elementen) 
Het peltiereffect is de directe omzetting van een elektrische stroom in een temperatuurverschil dat optreedt op het grensvlak tussen twee verschillende metalen of halfgeleiders. Het peltiereffect is het omgekeerde van het seebeckeffect, waarmee de omzetting van een temperatuurverschil naar een elektrische spanning wordt beschreven. In feite berusten deze twee processen op hetzelfde principe, alleen verlopen zij in omgekeerde richting. Daarom worden zij tezamen ook wel het peltier-seebeckeffect of thermo-elektrisch effect genoemd.

Het peltiereffect werd ontdekt in 1834 en is genoemd naar zijn ontdekker Jean Peltier. Het wordt toegepast in het zogenaamde peltierelement.


Het seebeck-effect is de directe omzetting van een temperatuurverschil in een elektrische spanning op het grensvlak tussen twee verschillende metalen of halfgeleiders.

Het is het omgekeerde van het peltier-effect, waarmee de omzetting van een elektrische stroom naar een temperatuurverschil wordt beschreven. In feite zijn deze twee processen hetzelfde, alleen verlopen zij in omgekeerde richting. Daarom worden zij tezamen ook wel het peltier-seebeck-effect of thermo-elektrisch effect genoemd.

Het seebeck-effect werd ontdekt in 1821 en is genoemd naar zijn ontdekker Thomas Seebeck. Het wordt onder andere toegepast in thermokoppels, in gasbranders als thermo-elektrische beveiliging en in thermo-elektrische radio-isotopengeneratoren, als energiebron voor verre ruimtemissies zoals de ruimtesonde Cassini-Huygens, de Plutosonde New Horizons en de Marslander Curiosity.