• Leliestraat 1A Hattem
  • verkoop@brinktechniek.nl
  • 038 - 447 57 50
  • Leliestraat 1A Hattem
  • verkoop@brinktechniek.nl
  • 038 - 447 57 50

Peltier Seebeck onderzoek opstelling met voeding

Productnr.: 999.kamp1

Beschrijving

Peltier Seebeck THERMO-ELECTRIC 400 watt student experiment opstelling


De Peltier Seebeck onderzoek opstelling met voeding is een geavanceerd studentenexperiment dat is gemonteerd op een aluminium profiel. De opstelling bevat heavy duty (tec) Peltier elementen met een maximaal vermogen van 400 watt, gemonteerd tussen twee aluminium labyrint vloeistofwisselaars. De bijbehorende zware conventionele laboratorium DC voeding is variabel en gezekerd tegen schade door kortsluiting en overbelasting.


De opstelling is geschikt voor zowel het Peltiereffect (elektrisch naar thermisch) als het Seebeckeffect (thermisch naar elektrisch vermogen), waarbij de output van spanning en stroom gemeten kan worden. De opstelling wordt geleverd inclusief handleiding, slangen- en snoerenset en diversen, en is gemonteerd op een degelijk aluminium plateau.


Het Peltiereffect en het Seebeckeffect zijn beide van essentieel belang voor de directe omzetting van elektriciteit naar temperatuurverschillen en vice versa. Deze effecten spelen een cruciale rol in verschillende toepassingen, zoals in thermokoppels en thermo-elektrische radio-isotopengeneratoren voor ruimtemissies. Met de Peltier Seebeck onderzoek opstelling kunnen studenten en onderzoekers experimenteren en leren over deze belangrijke fenomenen.