Geschiedenis Brink Techniek BV
X

Ontvang onze nieuwsbrief

Vul hieronder uw gegevens in en klik op 'aanmelden'. Indien u niet langer onze nieuwsbrief wilt ontvangen kunt u zich afmelden door uw e-mailadres in te vullen en te klikken op 'Afmelden'.Geslacht: Dhr.   Mw.
 Aanmelden    Afmelden

Domotica oplossingen
GFX/hero/0017.2.jpg

Geschiedenis Brink Techniek BV

In 1965 begint Antoon van den Brink, Brink Techniek als handels- en productiebedrijf voor meet- en regelapparatuur voor industrie en overheid. De eerste producten worden gefabriceerd en geleverd vanuit een kleine gehuurde locatie in Heerde.

Geschiedenis Brink Techniek BV

Eind jaren 60 ontstaat in het beroepsonderwijs een dringende behoefte aan practicumleermiddelen voor hoofdzakelijk Elektrotechniek en Elektronica. Door onze intensieve contacten met industrie en overheid ontstaat een goede basis om leermiddelen te ontwikkelen volgens de nieuwste technologieën. Brink Techniek ontwikkelt in nauw overleg met het onderwijs producten die leerlingen inzicht en ervaring geven met technologieen uit de dagelijkse praktijk.

In 1970 betrekt Brink Techniek een nieuw pand aan de Europaweg 9 in Heerde. In 1972 staat Brink Techniek voor het eerst op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT).

Vanaf de tachtiger jaren begint de opkomst van de modulaire practica (schakeltechnisch practicum). Alle Lagere en Middelbare Technische scholen schaffen deze practica aan. De overheid besluit tot een bestedingsstop in het beroepsonderwijs. Brink Techniek zoekt dan nieuwe afzetmarkten en deze worden succesvol gevonden:

  • 130 besturingen worden gebouwd voor deepwell oliepompen voor de N.A.M.
  • Computermainframes worden gebouwd voor Philips
  • Laboratoriameubilair voor het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam (1600 tafels)

Eind tachtiger jaren begint Brink Techniek met het exporteren van haar producten naar Indonesie. Circa 200 STM scholen (vergelijkbaar met een MTS) worden door Brink Techniek ingericht.

In 1990 krijgt Brink Techniek opdracht van de overheid om voor het elektrotechnisch onderwijs procesmodellen te ontwikkelen en te produceren in het kader van het LTS-E project. Circa 370 scholen hebben deze procesmodellen met moderne technologie ontvangen. Tevens wordt het pand in 1990 uitgebreid met een showroom en een leslokaal voor instructies.

In de jaren 90 wordt er doorontwikkeld en worden er steeds meer ICT leermiddelen geproduceerd. Computergestuurde machines, robotica en mechatronica doen hun intrede. Dit resulteert aan het eind van de jaren 90 in het toegewezen krijgen van het hoofdleverancierschap voor het VICTO-project, het meest innovatieve ICT traject voor het VMBO. In dit project levert Brink Techniek niet alleen aan het technisch beroepsonderwijs, maar ook aan de sectoren Economie, Zorg & Welzijn en Groen.

Het overgangsjaar naar het nieuwe millennium (2000) is een zeer belangrijk jaar voor Brink Techniek: Het bedrijf wordt overgenomen door zoon Joost van den Brink. De exportactiviteiten worden voortgezet, wat resulteert in een groot project voor inrichting van technische scholen in Ghana. De jaren daarna staan in het teken van het doorontwikkelen van de ICT activiteiten. De vakken VICTO en Technologie Gemengde Leerweg (TGL) worden ingevoerd in het beroepsonderwijs (VMBO). Ook worden technisch geavanceerde trainingsmodellen ontwikkeld voor het MBO en HBO.

In 2011 maakt de organisatie een verandering door. Eind 2011 wordt een nieuwe productie- en magazijnlocatie betrokken in Wapenveld.

Sinds september 2015 zijn de activiteiten van Brink Techniek ondergebracht bij een investeringsmaatschappij. De nadruk komt steeds meer te liggen op het leveren van totaalconcepten en Brink Techniek wordt meer en meer een partner die meedenkt met scholen en de problematiek die daar ligt en daarvoor maatwerkoplossingen aanbiedt. 
In februari 2016 volgt een verhuizing naar Hattem, waar naast productie, magazijn en kantoor ook ruimte is voor een showroom/trainingsruimte. 

Tot op de dag van vandaag blijft Brink Techniek doorontwikkelen voor het onderwijs in Nederland. Continu wordt geïnvesteerd in nieuwe technologieen en lesmethodes. 
Brink Techniek BV neemt zijn verantwoordelijkheid als het gaat om investeringen in de jeugd en het creeren van een kenniseconomie.

Geschiedenis Brink Techniek BV Geschiedenis Brink Techniek BV 

Leliestraat 1A 8051 CX Hattem
Tel: 038 - 447 57 50
Fax: 038-447 57 59
E-mail: verkoop@brinktechniek.nl
©2022 Brink Techniek BV - Alle rechten voorbehouden - Admin