• Leliestraat 1A Hattem
  • verkoop@brinktechniek.nl
  • 038 - 447 57 50
  • Leliestraat 1A Hattem
  • verkoop@brinktechniek.nl
  • 038 - 447 57 50

NIEUWS

Artikel Stichting Platforms VMBO 24-02-2024

"DE SIMULATIEWONING MAAKT DE ENERGIETRANSITIE TASTBAAR"

De energietransitie is hét thema voor de komende jaren, maar hoe maak je zo’n veelomvattend onderwerp inzichtelijk voor leerlingen? Je zou eigenlijk een handzame modelwoning willen hebben, met zonnepanelen, isolatie en ’n warmtepomp, waar leerlingen tijdens opdrachten mee kunnen experimenteren. Mooi nieuws: zo’n model is er nu. Kwartiermakers Bijscholing VMBO-profiel PIE Jan Gubbels en Pieter Siroen zijn enthousiast.

Eerste aflevering aan NS Techniekfabriek 26-10-2023

De NS heeft een nieuw trainingscentrum in Berkel-Enschot. Deze ‘Techniek Fabriek’ is de eerste mogelijkheid om een opleiding voor NS-monteur te volgen in het zuiden van het land.

Uiteraard staan er practica van eigen treincomponenten maar Brink Techniek levert deze zomer een foutensimulator elektromotoren, een schakelpracticum elektrotechniek en speciale montageborden met aansluitkasten voor motoren. Brink Techniek maakt onder andere deze practica in eigen fabriek in Hattem.

Nieuwe simulatie woning nu in volle productie: 11-07-23

Na een lang ontwikkeltraject is is deze nu in volle productie en worden de eerste in Juli afgeleverd

De simulatiewoning heeft een eigen webserver waardoor deze vanuit iedere webbrowser te benaderen is (ook zonder vaste internetverbinding). In de softwareomeving kunnen de waarden van de woning uitgelezen worden (opbrengst en verbruik) en zijn diverse leerlingopdrachten verwerkt. Door regelmatige updates blijft het model actueel. Het model kan gekoppeld worden met de set domotica 'Niko Home Control' zodat de woning ook vanuit het domoticasysteem aangestuurd kan worden en tevens d.m.v. de app op Smartphone/tablet kan worden bediend.


Deze zomer diverse afleveringen 05-07-2023

 

Brink Techniek heeft meerdere Importeurschappen 25-06-23

Brink maakt zijn eigen practicums, dat is bekend. dat we de grootste partner zijn van Festo Didactic is ook al jaren. Dit jaar hebben we ons gamma weten te verbreden met:

Autoedu voertuigtechniek

Heliocentris waterstoftechniek

Tecquipment premium trainers onderzoek

Neulog sensor systemen

Bezoek ook Leermiddelen.nl 27-03-2023

Naast onze eigen website hebben wij ook de website www.leermiddelen.nl in gebruik. Hier vindt u downloads van catalogi, productfolders en handleidingen. Maar ook lesmateriaal dat u vrij kunt gebruiken binnen uw school/instelling.

Neem gerust een kijkje en heeft u suggesties of aanvullingen? Laat het ons weten!

www.leermiddelen.nl

Nieuwe website online 04-01-2023

Per 4 januari 2023 is onze nieuwe website online gegaan. We hebben een nieuwe uitstraling toegepast in samenwerking met onze huisstijl. Ook zijn producten gemakkelijker te vinden. Mocht u tips hebben om onze nieuwe website nog gebruiksvriendelijker te maken laat het gerust weten.

Overname Kamptec 01-10-2022

Per 1 oktober 2022 is Kamptec overgenomen door Brink Techniek B.V.

Herman van der Kamp (voormalig eigenaar Kamptec) is nu werkzaam als verkoop adviseur bij Brink Techniek.